JADŁOSPIS

Poniedziałek 25.09Wtorek 26.09Środa 27.09Czwartek 28.09Piątek 29.09
Śniadanie
8:30
Herbata zielona.
Chleb pszenno-żytni z masłem
i serem żółtym (1,7).
Chleb pszenno-żytni
z dżemem brzoskwiniowym (1,7).
Ogórek świeży.
Kawa zbożowa z mlekiem
(1,7). Herbata czarna
z cytryną.
Bułka pszenna z masłem
i szynka gotowaną (1,7).
Bułka graham z masłem
i serkiem śmietankowym
(1,7).
Pomidor, sałata.
Herbata zielona. Kakao (1,7).
Chleb pszenno-żytni
z masłem i serkiem topionym
(1,7).
Chleb pszenno-żytni
z masłem i pasztetem
drobiowym (1,7).
Ogórek kiszony.
Herbata koperkowa. Jajko w
majonezie ze szczypiorkiem
(7).
Chleb pszenno-razowy
z masłem i salami (1,7).
Chleb pszenno-żytni
z masłem (1,7).
Rzodkiewka.
Zupa mleczna z makaronem
(1,7).
Herbata z czarna z cytryną.
Chleb pszenno-żytni
z masłem dżemem
wiśniowym (1,7).
Chleb pszenno-żytni
z masłem i pastą z makreli
(1,4,7).
Ogórek kiszony..
Drugie
śniadanie
10:30
Jabłko.
Herbata owocowa.
Banan.
Herbata malinowa
Śliwka.
Herbata miętowa.
Jabłko.
Herbata czarna.
Gruszka.
Herbata cytrynowa.
Obiad
12:30
Zupa krupnik z ziemniakami
(1,7,9).
Makaron z twarogiem i sosem
jogurtowo-truskawkowym (1,7).
Woda niegazowana.
Zupa pomidorowa z ryżem i
śmietaną (1,7,9).
Kotlet schabowy (1,3,7).
Purée ziemniaczane (7).
Mizeria z ogórków,
śmietany i jogurtu
naturalnego (7).
Woda niegazowana.
Zupa fasolowa z ziemniakami
(1,7).
Klopsiki wieprzowe w sosie
pomidorowym (1,3,7).
Ryż (1).
Surówka z kapusty pekińskiej,
ogórka, pomidora.
Woda niegazowana
Zupa krem z pietruszki
z grzankami (1,7).
Filet z kurczaka w sosie
śmietanowo – serowym
(1,3,7,9).
Kasza pęczak (1).
Surówka z marchewki.
Woda niegazowana
Rosół z makaronem (1,7,9).
Naleśniki z dżemem
truskawkowym i sosem
jogurtowym (1,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek
14:30
Marchewka z jabłkiem.
Herbata czarna z cytryną.
Bułka z masłem i dżemem
truskawkowym (1,7).
Woda z cytryną i miętą.
Słomka ptysiowa (1).
Woda z sokiem malinowym.
Ogórek do chrupania, jogurt
owocowy (1,7).
Herbata pomarańczowa.
Wafle ryżowe.(1).
Herbata z owoców leśnych.