Poniedziałek 15.04 | Wtorek 16.04 | Środa 17.04 | Czwartek 18.04. | Piątek 19.04. | |
Śniadanie 8:30 | Herbata miętowa. Chleb pszenno-żytni z masłem i kiełbasą żywiecką (1,7). Chleb pszenno-żytni z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem (1,7). Rzodkiew. | Herbata zielona. Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (1,7). Bułka pszenna z masłem i dżemem wiśniowym (1,7). Bułka graham z masłem i pasztetem drobiowym (1,7). Ogórek. | Herbata czarna z cytryna. Chleb pszenno-żytni z masłem i polędwicą luksusową (1,7). Chleb pszenno-żytni z masłem i serkiem śmietankowym (1,7). Sałata. | Herbata czarna z cytryną. Kakao (7). Chleb pszenno-żytni z masłem i salami (1,7). Chleb żytni z masłem i dżemem brzoskwiniowym (1,3,4,7). Sałata, pomidor. | Herbata rumiankowa. Chleb pszenno- żytni z masłem i serem żółtym (1,7). Chleb pszenno-żytni z masłem i serkiem śmietankowym (1,7) . Ogórek. |
Obiad 12:30 | Zupa krem z brokułów z grzankami (9,7,1). Ryż zapiekany z jabłkiem, polany sosem jabłkowym (1,7). Woda niegazowana. | Zupa wiśniowa z makaronem (9,7,1). Kiełbaska z pieca. Ziemniaki purée (7). Surówka z ogórka, pomidora, kapusty pekińskiej (7). Woda niegazowana. | Zupa ogórkowa z ziemniakami (9,7,1). Wieprzowina w sosie pomidorowym (1,3,7). Makaron (1). Kalafior na parze. Woda niegazowana. | Rosół z makaronem (9,7,1). Spaghetti bolognese (1,3,7,9). Ogórek kiszony. Woda niegazowana. | Zupa krem z różnych warzyw z grzankami (1). Klopsy rybne (1,3,4,7). Ziemniaki zapiekane z pieca (1,7,9). Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką (1,7). Woda niegazowana. |
Podwieczorek 14:30 | Krakersy (1). Herbata czarna. | Jabłko z marchewką (1,7). Herbata malinowa. | Chrupki kukurydziane, banan. Woda z sokiem malinowym. | Słomka ptysiowa, jabłko (1). Herbata malinowa. | Jogurt do picia, biszkopty (1,7). Woda z cytryną. |
2 – Skorupiaki i produkty pochodne.
3 – Jaja i produkty pochodne.
4 – Ryby i produkty pochodne.
5 – Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
6 – Soja i produkty pochodne.
7 – Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).
8 – Orzechy włoskie, nerkowce, lasowe, brazylijskie, pistacjowe , migdały a także pochodne.
9 – Seler i produkty pochodne.
10 – Gorczyca i produkty pochodne.
11- Sezam i produkty pochodne.