JADŁOSPIS

Poniedziałek 15.04Wtorek 16.04Środa 17.04Czwartek 18.04.Piątek 19.04.
Śniadanie
8:30
Herbata miętowa.
Chleb pszenno-żytni z masłem
i kiełbasą żywiecką (1,7).
Chleb pszenno-żytni z masłem
i pastą jajeczną ze szczypiorkiem
(1,7).
Rzodkiew.
Herbata zielona.
Zupa mleczna z płatkami
kukurydzianymi (1,7).
Bułka pszenna z masłem
i dżemem wiśniowym (1,7).
Bułka graham z masłem i pasztetem
drobiowym (1,7).
Ogórek.
Herbata czarna z cytryna.
Chleb pszenno-żytni z masłem
i polędwicą luksusową (1,7).
Chleb pszenno-żytni z masłem
i serkiem śmietankowym (1,7).
Sałata.
Herbata czarna z cytryną. Kakao (7).
Chleb pszenno-żytni z masłem
i salami (1,7).
Chleb żytni z masłem
i dżemem brzoskwiniowym
(1,3,4,7).
Sałata, pomidor.
Herbata rumiankowa.
Chleb pszenno- żytni z masłem
i serem żółtym (1,7).
Chleb pszenno-żytni z masłem
i serkiem śmietankowym (1,7) .
Ogórek.

Obiad
12:30
Zupa krem z brokułów
z grzankami (9,7,1).
Ryż zapiekany z jabłkiem, polany
sosem jabłkowym (1,7).
Woda niegazowana.
Zupa wiśniowa z makaronem
(9,7,1).
Kiełbaska z pieca.
Ziemniaki purée (7).
Surówka z ogórka, pomidora,
kapusty pekińskiej (7).
Woda niegazowana.
Zupa ogórkowa z ziemniakami
(9,7,1).
Wieprzowina w sosie
pomidorowym (1,3,7).
Makaron (1).
Kalafior na parze.
Woda niegazowana.
Rosół z makaronem (9,7,1).
Spaghetti bolognese (1,3,7,9).
Ogórek kiszony.
Woda niegazowana.
Zupa krem z różnych warzyw
z grzankami (1).
Klopsy rybne (1,3,4,7).
Ziemniaki zapiekane z pieca
(1,7,9).
Surówka z kiszonej kapusty
z jabłkiem i marchewką (1,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek
14:30
Krakersy (1).
Herbata czarna.
Jabłko z marchewką (1,7).
Herbata malinowa.
Chrupki kukurydziane, banan.
Woda z sokiem malinowym.
Słomka ptysiowa, jabłko (1).
Herbata malinowa.
Jogurt do picia, biszkopty (1,7).
Woda z cytryną.
1 – Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, a także produkty pochodne.

2 – Skorupiaki i produkty pochodne.

3 – Jaja i produkty pochodne.

4 – Ryby i produkty pochodne.

5 – Orzeszki ziemne i produkty pochodne.

6 – Soja i produkty pochodne.

7 – Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).

8 – Orzechy włoskie, nerkowce, lasowe, brazylijskie, pistacjowe , migdały a także pochodne.

9 – Seler i produkty pochodne.

10 – Gorczyca i produkty pochodne.

11- Sezam i produkty pochodne.