JADŁOSPIS


Poniedziałek 01.04 Wtorek 02.04 Środa 03.04 Czwartek 04.04 Piątek 05.04

Śniadanie 8:30
Herbata czarna. Kawa z mlekiem (1,7). Chleb pszenno-żytni z masłem i salami (1,7). Chleb pszenno-żytni z masłem i dżemem wiśniowym(1,7). Ogórek kiszony. Herbata czarna z cytryną. Mleko (7). Chleb pszenno-razowe z masłem i serem żółtym (1,7). Chleb pszenno-razowe z masłem i pastą jajeczną (1,3,7). Papryka. Mleko (7). Herbata z czarna z cytryną. Parówki. Chleb żytni z masłem (1,7). Chleb pszenno-żytni z szynką gotowaną (1,7) . Pomidor.
Herbata rumiankowa . Kakao (7). Stół szwedzki: chleb, masło, ser żółty, kiełbasa żywiecka, pomidor, papryka czerwona, ogórek (1,7).
Mleko (7). Herbata czarna. Chleb pszenno-żytni z masłem i szynką gotowaną (1,7) Chleb żytni z masłem i miodem (1,7). Rzodkiewka .

Drugie śniadanie 11:00
Jabłko. Herbata ziołowa.
Winogrona. Herbata zielona.
Gruszka. Herbata miętowa. Melon. Herbata malinowa. Pomarańcza. Herbata poziomkowa.

Obiad 13:00
Zupa krupnik z ziemniakami (1,7,9) Spaghetti bolognese (1,7,9). Woda z cytryną i miodem. Zupa jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami (9,7,1). Kurczak w sosie meksykańskim z cukinią, kukurydzą, marchewką i papryką (1,7). Kasza pęczak (1). Woda niegazowana z cytryną. Zupa ogórkowa z ziemniakami (9,7,1). Schab w sosie pieczeniowym (1,3,7). Kasza jęczmienna (1). Marchewka z jabłkiem. Woda niegazowana z cytryną
Rosół z makaronem (9,7,1). Sztuka mięsa wieprzowego w sosie własnym (1,7). Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem i olejem słonecznikowym. Woda niegazowana. Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno warzywnym (9,7,1). Ryba po grecku (w sosie pomidorowym z warzywami (1,3,7,9). Ziemniaki (7). Woda niegazowana.

Podwieczorek 15:00
Serek homogenizowany truskawkowy (7). Herbata malinowa. Chałka z masłem, jabłko (7) Herbata czarna z cytryną.
Kółeczka miodowe z jogurtem naturalnym (7). Herbata owocowa.
Jogurt owocowy (7). Herbata poziomkowa. Batonik musli (1) Herbata pomarańczowa.