JADŁOSPIS

Poniedziałek 30.11Wtorek 01.12Środa 02.12Czwartek 03.12Piątek 04.12

Śniadanie
8:30
Herbata miętowa. Kakao (7).Chleb pszenno-żytni z masłem i szynką parzoną (1,7).Chleb pszenno-żytniz masłem i dżemem malinowym (1,7).Ogórek kiszony. Herbata owocowa. Mleko   (7).Chleb pszenno-razowe              z masłem i pasztetem (1,7).Chleb pszenno-żytni z masłem i dżemem truskawkowym (1,7).Ogórek świeży. Herbata z czarna z cytryną.Zupa mleczna „owsianka” (1,7).Chleb żytni  z  masłem i twarożkiem (1,7).Chleb pszenno-żytni z masłem i pieczenią chłopską (1,7). Rzodkiewka. Herbata poziomkowa. Kawa z mlekiem (7).Chleb żytni  z  masłem Jajecznica (3).Chleb żytni z masłem i żółtym serem (1,7).Pomidor.Kakao  (7) . Herbata czarna.Chleb pszenno-żytni z masłem  i salami (1,7).   Chleb żytni  z  masłemi polędwicą drobiową (1,7).Ogórek kiszony.

Drugie śniadanie
11:00
Jabłko. Herbata malinowaMandarynki.  Herbata rumiankowaBanan.Herbata wiśniowa.Gruszka konferencja.Herbata zielona.Pomarańcza.Herbata malinowa

Obiad
13:00
Krem z marchwi z grzankami (1,7,9).Gulasz drobiowy (1,3,7).Ryż.Warzywa na parze.Woda niegazowana.Barszcz ukraiński z ziemniakami (1,7,9).Schab pieczony w sosie własnym.Kasza jęczmienna (1).Brokuły na parze.z jabłkiem i jogurtem (7). Woda niegazowana Zupa grochowa z ziemniakami (1,7,9).Kurczak w sosie pomidorowym (1,7).Makaron (1).Kalafior na parze.Woda niegazowana. Zupa krem z białych warzyw i ziemniaków z grzankami (1,7,9). Wieprzowina w sosie musztardowym  (1,7).Kasza pęczak (1). Fasolka szparagowa                na parze.Woda niegazowana.Zupa szczawiowa z makaronem (1,7,9).Klopsy rybne (1,3,4, 7,9).Ziemniaki.Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka.Woda niegazowana.

Podwieczorek
15:00
Budyń śmietankowy (1,7).Herbata czarna z cytryną. Marchewka z jabłkiem.Bułka z masłem (1,7).Herbata wieloowocowa.Batonik Müsli  (1,3,5,7,11).Herbata truskawkowa.Surówka z pora, marchewki,jabłka, gruszki (7).Bułka z masłem (1,7).Herbata cytrynowa.Serek waniliowy „Pyszny” (7).Herbata malinowa.