JADŁOSPIS


Poniedziałek 11.11 Wtorek 12.11 Środa 13.11 Czwartek 14.11 Piątek 15.11

Śniadanie 8:30

Herbata czarna z cytryną. Mleko (7). Chleb pszenno-razowe z masłem i polędwicą sopocką (1,7). Bułka z masłem i dżemem (1,7). Ogórek kiszony. Herbata z czarna z cytryną. Jajecznica ze szczypiorkiem (3). Chleb żytni z masłem (1,7). Chleb pszenno-żytni z szynką drobiową (1,7). Rzodkiewka.
Herbata poziomkowa. Mleko (7). Stół szwedzki: chleb, masło, ser żółty, papryka czerwona, ogórek (1,7). Herbata czarna. Chleb pszenno-razowe z masłem, i pastą rybną (1,3,4,7). Chleb żytni z masłem i polędwicą sopocką (1,7). Papryka.

Drugie śniadanie 11:00

Jabłko. Herbata poziomkowa.
Pomarańcza. Herbata pomarańczowa. Banana. Herbata malinowa. Gruszka. Herbata wiśniowa.

Obiad 13:00

Zupa marchewkowa z ziemniakami (1,7,9). Pulpety mielone w sosie pomidorowym (1,7). Makaron (1). Fasolka szparagowa na parze (9). Woda niegazowana. Zupa porowa z makaronem (1,7,9). Karkówka w sosie własnym (1,7). Ziemniaki. Kalafior na parze. Woda z cytryną i miodem.
Zupa fasolowa z ziemniakami (1,7,9). Kurczak na słodko-kwaśno z warzywami i ananasem (1,7,9). Kasza jaglana (1). Surówka z marchewki i jabłka (7). Woda niegazowana. Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami i zieleniną (1,7,9). Ryż zapiekany z jabłkiem i jogurtem (1,7). Woda niegazowana.

Podwieczorek 15:00
Batonik Müsli (1,5,7,8,11). Herbata czarna z cytryną i miodem. Budyń śmietankowy (1,7). Herbata wiśniowa.
Jogurt pitny(7). Chrupki kukurydziane. Sok pomarańczowy. Serek „Pyszny” waniliowy (7). Herbata wiśniowa.